You are currently viewing 300 trenera iz Srbije na času kod Pešića!
Foto: kss.rs

300 trenera iz Srbije na času kod Pešića!

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić održao je pokazni trening reprezentacije za članove Udruženja košarkaških trenera Srbije.

U sklopu priprema selekcije Srbije za predstojeći dvomeč sa Slovačkom, selektor Svetislav Pešić nesebično je preneo svoja znanja u dvorani ,,Aleksandar Nikolić“ za preko 300 trenera.

Prisutni treneri koji su članovi Udruženja košarkaških trenera Srbije imali su čast da upoznaju kako funkcioniše reprezentacija i nakon treninga porazgovaraju sa selektorom o brojnim košarkaškim temama.

,,Naša želja i obaveza je da se približimo jedni drugima i da približimo naš način rada mladim trenerima. Naša trenerska škola je poznata, ali sama igra se iz godine u godinu menja i mi moramo da se tome prilagođavamo i da tražimo nove načine kako bi rezultati našeg rada bili dobri“, istakao Pešić.

Iskusni trener Pešić se dugo zadržao u razgovoru na temu motivacije igrača psihološke i taktičke pripreme kako ekipe, tako i svakog pojedinca.

Reprezentacija Srbije dočekuje Slovačku u okviru trećeg kola, prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u petak 25. februara od 20.30.