You are currently viewing Rukometaši BIH protiv Češke, presudan meč za oba rivala

Rukometaši BIH protiv Češke, presudan meč za oba rivala

U subotu sa početkom u 18h, igra se utakmica između reprezentacija Češke i Bosne i Hercegovine, u okviru drugog kola grupe E, Evropskog prvenstva u rukometu.

Meč se igra u Bratislavi, a rivali su u prvom kolu ostali bez bodova. Češka je pružila jak otpor Favorizovanim Špancima, ali su iskustvo i kvalitet na kraju ipak presudili, pa su Česi poraženi (26:28). Za Bosnsku reprezentaciju, Švedska je bila prevelik zalogaj. Iako su na momente pokazali da mogu da pariraju protivniku, ipak su Zmajevi ubedljivo poraženi (18:30).
U taboru Bosne i Hercegovine, svesni su značaja predstojećeg duela sa Češkom reprezentacijom. U izjavama koje su dali medijima, selektor Ivica Obrvan i kapiten tima Ivan Karačić, slažu se u oceni da je poraz od Šveđana bio dobra pouka za dalje. Obojica ne poriču da je moglo i moralo bolje, a kao jedan od razloga slabijeg starta šampionata, navode nedovoljan broj pripremnih utakmica. Naravno, tome treba dodati i odsustvo reprezentativaca zbog koronavirusa, ali to je problem koji podjednako muči sve učesnike prvenstva.
Dobra vest za selektora i sve ljubitelje sporta u BIH, je što se očekuje da će kapiten Karačić ipak biti spreman za nastup, iako trenira laganije od ostalih. Na treningu se pojavio i Mirko Herceg, tako da povoljniji zdravstveni bilten i mogućnost dužeg rostera, uliva dodatni optimzam.