You are currently viewing ATP prekinuo zavet ćutanja: „Pozdravljamo ishod saslušanja“
Foto: twitter.com/Novak Djokovic

ATP prekinuo zavet ćutanja: „Pozdravljamo ishod saslušanja“

Krovna teniska organizacija sveta ATP oglasila se saopštenjem povodom odbijanja australijskih vlasti da Novaku Đokoviću izdaju vizu za nastup na Australijan openu.

ATP je posle šest dana izdao saopštenje u kojem je dat osvrt na komplikacije oko dolaska igrača u Australiju i probleme sa kojima se suočio najbolji reket sveta Novak Đoković.

– ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod Australije podneo od početka pandemije korona virusa i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. Komplikacije poslednjih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila – navodi se u saopštenju.

Asocijacija teniskih profesionalaca pozdravila je ishod saslušanja Novaka Đokovića pred Federalnim sudom Australije.

Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa „Tennis Australija“ da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedelja pred nama – navode iz ATP-a.

Krovna teniska organizacija je pred početak prvog velikog turnira u sezoni uputila apel svim profesionalcima:

– U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju verujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori sa pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena – stoji u saopštenju ATP.