You are currently viewing Australijski teniser kupio lažni pasoš

Australijski teniser kupio lažni pasoš

Agencija „Frans pres“ došla je danas do saznanja da je australijski teniser, Aleks De Minor, pod istragom zbog kupovine lažnog kovid pasoša.

Izvori koji su podelili informaciju da su pojedini sportisti i javne ličnosti optuženi za ovo krivično delo, potvrdili su da je De Minor među njima i da će teniser biti procesuiran.

De Minor je u januaru učestvovao na Australijan openu na kojem je vakcinacija protiv korona virusa bila obavezna. Baš na onom turniru zbog kojeg je Novak Đoković preživeo torturu.

U januaru je počela istraga od strane španske policije protiv organizacije koja je obezbeđivala falsifikovane kovid pasoše i PCR testove putem aplikacija za razmenu poruka.

Istraga je utvrdila da su vođe ove grupe bile stacionare u Francuskoj, saznala je agencija „Frans pres“.

Ukupno 11 osoba je uhapšeno zbog falsifikovanja kovid pasoša, a još oko 2.200 ljudi je pod istragom i terete se za prevaru u vezi sa kovid propusnicama.

Ova organizacija je naplaćivala 50 evra za lažni PRC test, lažne kovid propusnice 200 evra, dok su bogatiji klijenti plaćali 1.000 evra za dokumente u kojima se navodi da su potpuno vakcinisani.

Plaćanja lažnih dokumenata su vršena kriptovalutama preko računa otvorenih u stranim državama.

Policijska istraga je još u toku, a završna faza biće usmerena na hapšenje glavnih izvršilaca ovog krivičnog dela.

Australijski teniser, kao i svi drugi koji su koristili lažnu dokumentaciju, snosiće ozbiljne posledice.