You are currently viewing Barsa bi da osvoji Bavarsku, do kraja neizvesno i na ostalim terenima

Barsa bi da osvoji Bavarsku, do kraja neizvesno i na ostalim terenima

Večeras se završava grupna faza u fudbalskoj Ligi šamiona. Preostalih osam mečeva u grupama E, F, G i H daće odgovore na preostale dileme.

Od klubova koji nastupaju večeras, nastavak takmičenja u Ligi šampiona već su obezbedili Bajern, Mančester Junajted, Juventus i Čelzi.

Pažnja fudbalske javnosti je najviše usmerena ka Minhenu, gde gostuje slavna Barselona. Ne pamti se kada su Katalonci bili suočeni sa mogućom eliminacijom iz najelitnijeg takmičenja već posle grupne faze. Ukoliko žele da izbegnu taj scenario, večeras će morati da naprave podvig i salvadaju moćne Bavarce na njihovoj Alijans areni. Svaki drugi ishod meča u Minhenu, otvara vrata Benfici, koja dočekuje otpisani Kijevski Dinamo.

 


U grupi F, Atalanta i Viljareal će u direktnom okršaju odlučiti, koja će od ove dve ekipe sačekati proleće u LŠ. Španski predstavnik ima bod prednosti pred ovo vruće gostovanje. Ovu grupu je već osvojio Mančester Junajted koji dočekuje Jang Boys.

Najviše takmičarske neizveznosti donosi grupa G. Timovi su ujednačenog kvaliteta a stanje na tabeli pred poslednje kolo otvara razne mogućnosti. Volfzburg dočekuje Lil, dok će Salzburg ugostiti Sevilju. Lider grupe je Lil sa 8 poboda, Salzburg ima bod manje. Posle pet kola Sevilja je treća sa 6 bodova, Volzburg je sakupio 5 bodova.

Najmirnije će biti u grupi H. Jedina dilema je ko će osvojiti grupu, Čelzi ili Juventus. Plavci gostuju Zenitu, dok će Stara Dama dočekati Švedski Malme. Engleski i Italijanski predstavnik imaji isti broj bodova (12), a Čelzi bolji međusobni skor. Iz ove grupe, kao trećeplasirani, takičenje u ligi Evrope nastaviće Ruski predstavnik.