You are currently viewing Barselona „Kralju“ otela trofej!

Barselona „Kralju“ otela trofej!

Širom Evrope se igra završnica kup takmičenja! U Španiji su kao i u Srbiji ti dueli vateniji nego na ostatku koninenta!

I kao i Srbiji finalisti kupa se uglavnom znaju. U Španiji su to Real Madrid i Barselona.

Četrvrti put u pet godina kup kralja odlazi u Barselonu. U finalu je pao upravo „kraljevski klub“ rezultatom 64:59.

Mada početak utamice nije izgledao kao da će Katalonci išta uraditi. Do pred sam kraj prve četvrtine Barselona je postigla svega tri poena, Real je vodio sa 19:3. Tek je Mirotić sa linije slobodnih bacanja na 23 sekunde do kraja prvog kvartala uspeo da smanji na 19:5.

U Realu je u tom delu duela rasopolžen je bio Abalde sa šest poena, šutirao je 3/3 za dva. Barselonu su u tom delu u igri držao pre svega Mirotić sa 4 poena, dok je od svih ostalih Dejvis je upisao jedan poen. Dakle, od pet postignutih poena u prvoj četvrtini, Barselona je tri postigla sa linije slobodnih bacanja…

Budi se Barsa u drugoj četvrtini i ne dozviljava Realu da ode na veliku razliku. I drugi imali problema u napadu, pa je i u drugoj deonici bilo malo poena.

„Kraljevići“ u drugo poluvreme ulaze sa plus 11, bilo je 29:18, ali u trećem kvartalu Barsa je počela polako da topi tu razliku i u finišu ovog dela igre je ptišla na samo tri poena zaostatka – 44:41.

Laprovita trojkom početkom poslednje deonice Barsu dovodi do izjednačenja 46:46, i najavio spektakl.

Ubrzo je Barsa i povela sa 48:46, što joj je bilo prvo vođstvo od početka meča.

 Jokubaitisa sa linije penala dovodi  Barsu do “plus tri“ – 54:51. Nastavio  je bio u seriju u tim trenucima Jokubaitis, ponovo je iznudio prekršaj uz priznate poene i na ulasku u poslednja tri minuta je povisio na 57:53 u korist Barse.

 

Poenima Dejvisa Barselona dolazi na korak od trijumfa. Bilo je tada 59:53. Real smanjuje na 59:55, da bi Hanga na ulasku u poslednji minut iznudio prekršaj. Međutim, tom prilikom je povredio zglob, nije mogao da nastavi meč, pa je umesto njega slobodna bacanja izveo Serhio Ljulj. Bio je precizan oba puta i smanjio na 59:57.

Mirotić tada biva neočekivano izblokiran od strane Tavaresa, posle čega Ljulj u kontri poentira za izjednačenje – 59:59! Nije to Nikolu demotivisalo. Na 33 sekunde pre kraja iznudio je prekršaj i sa linije penala vraća prednost Barseloni – 61:59.

Posle tajm-auta Reala Dek promašuje čist šut. Odmah je napravljen i prekršaj nad Mirotićem koji ponovo sa linije slobodnih bacanja uvećava vođstvo Katalonaca na 63:59. Posle novog tajm-auta i promašaja Fernandeza, Ertel je faulirao Dejvisa i slavlje Barseloninih navijača je moglo da počne.