You are currently viewing Barselona krenula u lov na Halanda: Napadač želi na Kamp Nou, ali postoji jedan uslov
Foto: Pixabay

Barselona krenula u lov na Halanda: Napadač želi na Kamp Nou, ali postoji jedan uslov

Uprava Barselone na čelu sa predsednikom Đoanom Laportom ulaže ogromne napore kako bi stabilizovala i pojačala tim koji ove godine ima problema u svim takmičenjima.

U prilog tome je i potpis Ferana Toresa, a španski mediji kažu da je to samo početak zahtevnog procesa renoviranja ekipe.

– Svet treba da se pripremi, jer smo se vratili kao veliki igrači na tržište. Barselona se vratila – reči su predsednika kluba na pres konferenciji upriličenoj povodom potpisivanja ugovora sa Feranom.

Ko je najveća želja Barselone?

Prisutni na predstavljanju Toresa nisu propustili priliku da predsednika kluba pitaju o potencijalnom dolasku napadača Borusije Dortmund Erlinga Halanda. Laporta je ostao tajnovit, ali istovremeno samouveren, rekavši da je klub i dalje sposoban da privuče velike fudbalske zvezde, između ostalih i Halanda.

– Svi veliki svetski igrači razmišljaju o dolasku u  Barselonu. Moramo imati u vidu mnoge faktore, naročito aktuelnu sportsku i finansijsku situaciju – navodi predsednik kluba.

Španski mediji prenose informaciju da je dolazak Halanda u Barselonu moguć narednog leta, ukoliko uprava kluba prikupi novčana sredstva neophodna za angažman ubojitog napadača Borusije.

Navodno je i Haland izrazio želju da pređe na Kamp Nou, što ne remeti ambicije Real Madrida koji bi u narednim danima trebalo da započne pregovore oko dovođenja Kilijana Mbapea.

Real Madrid je pre početka prelaznog roka poslao ponudu PSŽ-u od 200 miliona evra za napadača Francuske, ali je ona odbijena. S obzirom da Mbapeu ističe ugovor 30. juna, fudbaler PSŽ-a u narednim mesecima može da pregovara o prelasku u novi tim bez obeštećenja.