You are currently viewing Barselona na sve načine pokušava da se reši Filipea Kutinja
BARCELONA, SPAIN - MARCH 13: Philippe Coutinho of Barcelona misses a chance during the UEFA Champions League Round of 16 Second Leg match between FC Barcelona and Olympique Lyonnais at Nou Camp on March 13, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Barselona na sve načine pokušava da se reši Filipea Kutinja

Brazilac je ubedljivo najplaćeniji igrač u ekipi, Đoan Laporta bi njegovom platom mogao da pokrije primanja za Ferana Toresa i lagano još dvojice novajlija i zato pod hitno mora da ode.
Barselona je pre skoro četiri godine dovela Filipea Kutinja iz Liverpula u za čak 120.000.000 evra uz dodatnih 40.000.000 kroz bonuse, ipak Brazilac nikada nije uspeo da opravda ovaj transfer.

Nakon toga, on je poslat na pozajmicu u Bajern Minhen, ipak nisu uspeli da ga prodaju, verovatno zbog njegove godišnje plate od 20.000.000 evra.
Kutinjo je u Barseloni od januara 2018. upisao 106 nastupa, zabeleživši 25 golova i 14 asistencija.
Spekuliše se da Kutinjo ima tri opcije u Premijer ligi, a to su – Totenhem, Arsenal i Everton.

Antonio Konte želi da se pojača u svim linijama tima, pitanje je da li je baš Kutinjo profil igrača koji mu je najpotrebniji. Brazilac je i ranije bio meta Arsenala, navodno ga je Arteta želeo i letos.
I za kraj, Everton kao potencijalna „izdajnička“ opcija. Kutinjo je ostavio trag u Liverpulu, sada bi se vratio u plavi deo grada, što zaista zvuči neverovatno.

Svima koji su zainteresovani je njegova ogromna plata od 18 miliona evra, klubovi ne žele da mu daju ni polovinu od toga i baš zbog toga Kutinjo i uporno odbija da ode. Ipak, sada će biti i godina Mundijala, a selektor Tite ga je već precrtao, tako da mora da se pod hitno vrati na teren da bi ponovo zaslužio poziv.