You are currently viewing Barselona piše nove stranice istorije kluba!

Barselona piše nove stranice istorije kluba!

Fudbalski klub Barselona je jedan od svega nekoliko svetskih klubova koji su ispisivali nove stranice istorije!

Sada je Katalonski gigant još jednom pokazao da je velik bez obzira na probleme u kojima se trebutno nalazi. Naime Barselona je potpisala nov sponzorski ugovor najveći u istoriji kluba!

Novi generelani sponzor Barselone biće kompanija „Spotifaj“, a ugovor na tri godine vredan je astronomskih 280 miliona evra. Dosadašnji sponzor „Rakuten“ godišnje je plaćao 55 miliona evra, dok će Barsa od „Spotifaja“ inkasirati preko 90 po sezoni.

Ovo je veoma važno za sve koji vole Barsu!

Ovaj novac klub iz prestonice Katalonije može odmah da počne da troši na pojačanja. Dakle, neki drugi ugovori u sebi imaju klauzule na raspodelu novca, kao što je bio nedavni predlog La Lige za kolektivni potpis svih klubova sa investecionim fondom CVC.

Ovim ugovorom Barsa će se finansijski stati na noge  i na leto se očekuje jedan od najjačih i najvažnijih prelaznih rokova u modernoj istoriji.

Prva meta se odavno zna. To je Erling Haland. Norvežanin bi kada se sve sabere Barsu koštao preko 300 miliona evra, što sada i ne deluje nemoguće. Ćavi želi u timu još da vidi i  Žula Kundea, štopera Sevilje, koji je takođe preskup, tako da je svaki novi sponzorski ugovor od velikog znajača.

This Post Has 2 Comments

Comments are closed.