You are currently viewing Barselona vraća odbeglog kapitena!

Barselona vraća odbeglog kapitena!

U Barseloni vredno rade u zimskom prelaznom roku, na veliku radost svojih navijača!

Poslednja vest o mogućem pojačanju Blaugrane je posebno obradovala fanove. Od ranije je poznato da Nikolas Taljfako želi samo u Kataloniju, ali su pregovori dva prijateljska kluba pomalo otišli stanputicom jer Barsa želi samo pozajmicu bez obaveznog otkupa na kojem insistira Ajaks.

U međuvremenu u posrnulog giganta bi mogao da dođe drugi levi bek, i to ne bilo koji, već bivši kapiten Barselone B – Alehandro Grimaldo. Fudbalera Benfike je svojevremeno pratkično oterao Luis Enrike prodavši ga u Lisabon za samo dva miliona evra, u trenutku kada je kao kapiten  Barselone B trebalo da uđe u prvi tim. Iako se od tada povezivao sa raznim klubovima do danas je ostao veran dresu Benfike.

Grimaldo ima ugovor do 2023. godine i navodno bi Katalonci već sada mogli da ga dovedu za malu sumu novca. Takođe, moguće je da će u suprotnom smeru na pozajmicu otići mladi Balde, koga Ćavi trenutno ne vidi kao alternativu Đordiju Albi.

Grimaldo ima 26 godine, prošao je sve mlađe kategorije „La Masije“, a sada bi mogao da se vrati na velika vrata.

Glavna meta Barsinog prelaznog roka  i dalje je Hose Gaja, ali je on blizu potpisa novog ugovora sa Valensijom, pa su ostali Taljafiko i Grimaldo kao realniji dometi Barselone.