You are currently viewing Barsini biseri u top 10 najboljih mladih igrača!
Foto: screenshot/fourfourtwo.com

Barsini biseri u top 10 najboljih mladih igrača!

Renomirani britanski fudbalski magazin FourFourTwo objavio je listu od 50 najuzbudljivijih tinejdžera u svetskom fudbalu. Barselona se može pohvaliti da trenutno u timu ima tri mlada igrača koja su proglašena među 10 najboljih.

Drugoplasirani Pedri i trećeplasirani Fati dele podijum sa vezistom Borusije iz Dortmunda Džudom Belingemom, dok je Gavi zaslužio šesto mesto.

Uprkos tome što ima samo 19 godina Pedri igra kao da je već dugo na ovoj sceni. Često upoređivan sa Inijestom, on je postao nepogrešiv kadar kako u timu Barselone tako i u španskoj reprezentaciji otkako je debitovao 2020. Pedri je drugi fudbaler Barselone koji je dobio prizananje Golden Boy (Zlatni dečak), posle Lionela Mesija 2005. godine.

Iako je Ansu Fati imao popreblema sa povredama, ali svaki put kada je bio na terenu pokazao je razlog trećeplasiranog na ovoj listi. Portal FourFourTwo opisuje Fatija kao „fudbalera punog gasa“ i da on nije samo budućnost Barselone, već je „fenomen“ koji je zadovoljstvo gledati.

Gavijevo pominjanje nije iznenađenje jer je on najmlađi igrač ikada koji je obukao Barsin dres. Ovaj 17-godišnjak se često poredi sa svojim trenerom Ćavijem zbog njegovog impresivnog dometa dodavanja i kretanja.

Top 10 mladih igrača prema portalu FourFourTwo:

  1. Džud Belingem (Dortmund) 18 godina
  2. Pedri (Barselona) 19 godina
  3. Ansu Fati (Barselona) 19 godina
  4. Harvi Eliot (Liverpul) 18 godina
  5. Džamal Musijala (Bajern) 18 godina​
  6. Gavi (Barselona) 17 godina
  7. Fabio Karvaljo (Fulam) 19 godina
  8. Endrik (Palmeiras) 15 godina
  9. Florijan Virc (Bajer Leverkuzen) 18 godina
  10. Rajan Grejvenberč (Ajaks) 19 godina

This Post Has One Comment

Comments are closed.