You are currently viewing Bek Partizana će čuvati njega! Avramović na zadatku protiv Lokomotive

Bek Partizana će čuvati njega! Avramović na zadatku protiv Lokomotive

Ako pobede Lokomotivu Kubanj zadržaće lidersku poziciju u svojoj grupi. Meč će biti jako težak za Partizan, ali ne i nemoguće pobediti po rečima Alekse Avramovića.

Trenutno dva najkorisnija igrača Evrokupa Džonatan Motli i Erik Mekolum igraju za Lokomotivu. Osim njih, ruska ekipa je puna Amerikanaca.

 „Krase ih ti igrači sa mnogo poena u rukama, pre svih Mekolum i Motli koji je ponajbolji visoki igrač u Evrokupu. Znamo šta moramo da uradimo da bi podigli igru na viši nivo, jer na poslednjih nekoliko utakmica to nije bilo sjajno. Nedostajao nam je i Panter, imali smo nekoliko rovitih igrača, Trifa nije mogao da pomogne, Kuruc je igrao povređen… Najbitnije je da smo obezbedili dve pobede protiv Šlonska i Mornar i odlazimo na gostovanje u dobrom raspoloženju, “ – rekao je Avramović.

Posebnu pažnju kako se sada čini obratiće na Mekoluma. Bekovska linija mora biti na visini zadatka.

 Ući ću maksimalno motivisano da zaustavim Mekoluma, kao što sam to radio i dosad protiv igrača koji su jaki na lopti. Sjajan posao rade i Danga, Madar – čitava spoljna linija. Ekipa smo koja ne prima vleiki broj poena, izuzev te utakmice sa Cedevita Olimpijom koja je odigrala maestralno i zadavala nam mnogo problema. Mislim da je ključ u našoj odbrani pristipu utakmici, da kroz defnazinve zadatke potvaramo kontranapad. To nam je nedostajalo prethodne dve utkamice, igrali smo malo sporije i trudićemo se da to podignemo na viši nivo.

– Utakmica protiv Lokomotive može odrediti naš put. Ako ostvarimo pobedu na njihovom terenu to će biti veliki korak ka prvom mestu u grupi, što dodatno olakšava stvari. Ako obezbedimo domaći teren tokom čitave nokaut faze imamo dobre šans da se borimo za nešto veliko. Znamo da su sastavljeni od vrsnih individualaca, igraju brzu trnaziciju, dobro u napadu.

Zek Ledej je takođe imao par reči uoči ovog meča.

– Svaka utakmica je teška utakmica. Moramo da pratimo trenerov plan, slušamo ga i ispoštujemo sve što kaže i na kraju dana izađemo na teren i borimo se za pobedu. Glavna stvar je da budem dosledan, da budem svoj i na parketu doprinesem onako kako samo ja umem i nastavim da pomažem timu da pobeđuje što je više moguće – zaključio je krilni centar crno-belih.