You are currently viewing Beker uveren da je Nadal najviše profitirao od Noletove deportacije

Beker uveren da je Nadal najviše profitirao od Noletove deportacije

Boris Beker, nekadašnji trener svetskog broja jedan, uveren je da je Rafael Nadal najviše profitirao od celokupne zavrzlame koje su Australijanci priredili Novaku.

Beker je rekao da Nadal ne bi imao mnogo čemu da se nada da je Novak ostao u igri. Siguran da je ovo najbolji mogući scenario za Nadala, Boris je izjavio:

Nema dileme da je deportacija Novaka Đokovića iz Australije potpuno poremetila grend slem. Rafael Nadal je neko ko je najviše profitirao od te situacije. Sa Noletom u žrebu, on bi imao daleko manje šanse da podigne trofej“.

Beker je javno izrekao istinu koju prećutno svi znaju, ali je takođe pohvalio Španca za sjajnu igru u Melburnu. Bez glavne prepreke na putu, Beker smatra da se Nadal odlično postavio u toku AO. Bez glavnog pritiska za Nadala, on je uspeo da pokaže najbolju igru.

Rafa nam je još jednom pokazao koliko savršeno ume da se postavi tokom dve nedelje. Bio je uravnotežen kada je situacija to zahtevala, dok su njegovi protivnici osećali pritisak. Njegov izbor da igra turnir 250 bila je pametan potez. To mu je posle duge pauze bilo potrebno“.