You are currently viewing Ben Simons blizu trejda?

Ben Simons blizu trejda?

Australijski centar i plej Filadelfie Ben Simons konačno bi mogao napustiti Filadelfiju i pronaći novi tim. Simons je nakon utakmice protiv Atlanta Havksa žestoko razbijesnio publiku u Filadefiji i tako postao „persona non grata“. Nakon utakmice na presici, trener Dok Rivers i kapiten ekipe Džoel Embid nisu pružili podršku Simonsu što ga je žestoko razočaralo.

Nakon toga krenule su špekulacije i potencijali scenariji razmjene sa drugim timovima. Spominjao se Vošington, Majami, čak i Golden Stejt pa i Lejkersi, ali na kraju ostalo je samo na špekulacijama, a Simons je odlučio da se ne pojavi na pripremama Filadelfije, Mada, kada je uprava Sikersa zaprijetila Simonsu velikom novčanom kaznom – da budemo precizni sa 9 miliona dolara – 33% Simonsove plate , Simons se javio na trening, ali kasnije je otjeran od strane Riversa nakon ispada.

Tada su svi očekivali da su Simonsu dani u Filadelfiji odbrojani, ali ispostavilo se da nijedan tim u ligi nije želio da pregovara sa Filom, jer je menadžer Daril Morej tražio minimum all star igrača i 2-3 pika prve runde.

Ali, čini se kako će se ipak Simonsu želja ispuniti. Naime, preko vikenda trener Portlanda Čaunsi Bilaps, menadžer ekipe Džo Kronin i prva zvijezda ekipe Demijen Lilard imali su sastanak gdje su tražili riješenje za jačanje ekipe i poboljšane očajne odbrane koja je godinama veliki problem Portlanda.

Tako se očekuje da će narednih dana Portland i Filadelfija ući u „ozbiljniju“ priču o razmjeni, a očekuje se da će „paket“ koji će Portalnd poslati sačinjavati Si Džej MkKolum, 2 pika prve runde, 2 pika druge runde i još 1 ili 2 igrača rotacije.