You are currently viewing Beograd domaćin F4 Evrolige?
Foto: euroleague.net

Beograd domaćin F4 Evrolige?

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić danas je za TV Prva izjavio da je Beograd spreman da ponovo organizuje završnicu Evrolige.

On je rekao da se u ime Grada Beograda zvanično obratio Evroligi i iskazao interesovanje glavni grad Srbije bude domaćin F4 Evrolige.

U razgovoru je istakao:

Ja sam se u ponedeljak, u ime grada Beograda, zvanično obratio Evroligi i iskazao sam interesovanje da Beograd ove ili narednih godina bude ponovo domaćin fajnal-fora. Vi znate da smo 2018. bili domaćini i taj F4 je u Evroligi ocenjen kao najbolje organizovani tirnir. Kada pitate klubove ioz EL gde žele da igraju, svi će reći Beograd zato što su se dobro proveli. Imaju lepa sećanja“ – a potom je dodao:

„Ne znam kakve su nam šanse s obzirom na pandemiju, ali pošto smo mi zemlja koja je dosta otvorena i u koju mogu svi da dođu, u kojoj sportistima ne zabranjujemo da dođu kao što se desilo sa Novakom Đokovićem. Mi smo zemlja koja pronalazimo mere između čuvanja javnog zdravlja i da normalno živimo. Mislim da nam šanse nisu male. Mislim da i ove godine imamo šanse ukoliko dođe do poremećaja i da ne mogu da održe završni turnir u zemljama gde postoje veća ograničenja. U svakom slučaju, ako ne bude ove godine biće narednih.“

Ukoliko pandemijski uslovi dozvole, Vesić navodi da bi Beograd mogao biti organizator završnice Fajnal fora, što bi bila sjajna vest za sve ljubitelje vrhunske košarke.