You are currently viewing Bešiktaš i Antalija u borbi za Superkup Turske!

Bešiktaš i Antalija u borbi za Superkup Turske!

Šampion Super lige i osvajač Kupa Turske Bešiktaš večeras će se suočiti sa Antalijom u Dohi u borbi za Superkup Turske.

Bešiktaš u boj za treću krunu, Antalija će pokušati da osvoji svoj prvi trofej u istoriji.

Biće ovo prvi meč za trofej u ovom takmičenju koje će se održati van zemlje. Prvi Superkup Turske održan je 2006. godine i osvojio ga je Bešiktaš. Istanbulski Galatasaraj trofej je osvojio rekordnih šest puta.

Šampion Turske je i dalje oslabljen. Van stroja su Merta Gunok, Gokan Tore, Ogudžan Ozjakup i Kevin N‘Kadu zbog povreda, dok su prethodnih dana korona virusom bili zaraženi Nedžip Ujsal, Džan Bozdagan, Salih Učan, Guven Jalčin i Serdar Satči. U napadu će igrati Belgijanac Mišu Batšuaji, a krila će da dejstvuju Kanađanin Kajl Larin i turski reprezentativac Kenan Karaman. Na sredini terena najviše se očekuje od letošnjeg pojačanje iz Barselone Miralema Pjanića. Za Antaliju neće igrati Dogukan Nelik, Harun Alpoj i Ufuk Akjol zbog povreda.

Sa osam pobeda u 19 mečeva, Bešiktaš je trenutno sedmi u Super ligi sa 28 bodova. Antalija je, s druge strane, petnaesta u ligi sa 22 boda iz šest pobeda i četiri remija.

Utakmica na stadionu Ahmed Bin Ali u Dohi počeće u 18:45, glavni arbitar je Halil Umut Meler.

Utakmica će biti jedna od mnogih generalnih proba koje Katar organizuje uoči organizovanja Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. U decembru je uspešno organizovao prvi arapski kup koji je osvojio Alžir.