You are currently viewing Bivši premijer osuo paljbu po Morisonu: Ukidanje vize Đokoviću je nacionalna sramota
Foto: screenshot/youtube.com

Bivši premijer osuo paljbu po Morisonu: Ukidanje vize Đokoviću je nacionalna sramota

Čitav svet prati dešavanja u Melburnu i probleme Novaka Đokovića oko dobijanja australijske vize. Državna administracija je odlučna da mu uskrati gostoprimstvo, zbog rigoroznih mera protiv širenja zaraze, a bivši premijer zemlje Kevin Rad tvrdi da slučaj Đoković ima političku konotaciju.

Rad je u autorskom tekstu optužio aktuelnog premijera Skota Morisona da odlukom o ukidanju vize najboljem teniseru sveta želi jeftine političke poene.

Nekadašnji premijer kaže da je tokom nedelje Novakovog dolaska u Melburn korona usmrtila više Australijanaca nego požari 2009. godine.

– Sa druge strane, kad god je Đoković u vestima – oni ‘bacaju koske’ jedni drugima u kancelariji premijera. Pokušavaju da što više iskoriste ovu situaciju, bez obzira na reputaciju Australije. Uostalom, zašto bi inače ministar za imigracije Aleks Houk toliko čekao kada se priča da se već sve zna? – navodi Red.

Ukidanje vize Novaku Đokoviću Rad je nazvao „nacionalnom sramotom“, dodavši da je Australija pod vođstvom aktuelnog premijera Morisnona postala „banana republika“.

– Sada kada se najverovatnije bližimo deportaciji Đokovića možemo da očekujemo da će Morison da se isprsi i da traži od naroda Australije da mu daju medalju. Ali, Morison bi morao da zna da premijeri ne dobijaju aplauze za čišćenje nereda koji su sami napravili – navodi Rad i dodaje da odluka aktuelne administracije dovodi do velikih podela u zemlji.

– Nažalost, vlada je organizovala takmičenje u popularnosti između onih koji vole Đokovića i žele da igra i onih koji ga ne vole i žele da ga proteraju iz zemlje – zaključuje bivši premijer Australije.