You are currently viewing Bivši reprezentativac BiH okončao karijeru

Bivši reprezentativac BiH okončao karijeru

Nekadašnji bh. reprezentativac Anel Hadžić jutros je saopštio da završava svoju igračku karijeru. Iako su mu svega 32. godine Hadžić je odlućio da okači kopačke o klin nakon karijere duge 16 godina.

„Nakon 16 uspješnih i prekrasnih godina profesionalnog nogometaša vrijeme je za oproštaj. Imao sam najljepše trenutke, uspone i padove u karijeri, ali sve je to dio nogometa. Bila je ovo jedna od najtežih odluka povući se iz života profesionalnog nogometaša, ali nakon mjeseci razmišljanja i razgovora s najbližima došao sam do ove životne odluke – Nogomet je moj život i bit će zauvijek, u svakom slučaju nije me ispunjavalo više zadnjih mjeseci!“, napisao je Hadžić na svom zvaničnom instagram profilu.

Ubrzo nakon toga njegovi bivši saigrači „zatrpali“ su ovu objavu svojim komentarima, a oglasili su se i pojedini reprezentativci BiH. To se prije svega odnosi na Edina Džeku koji je inače bio kum na Hadžićevom vjenčanju, a oglasili su se još Medunjanin, Pjanić, Ibričić, Bodul, Kobiljar, Amel Tuka, Senjamin Burić i mnogi drugi.

Hadžić koji je inače odrastao u Austriji, je još 2013. podnio zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, a za reprezentaciju BiH je debitovao 2014. u prijateljskoj utakmici protiv Egipta. Za „zmajeve“ je upisao 15 nastupa.