You are currently viewing Bivši vaterpolista o dočeku hrvatskog trenera: Društvo nam je bolesno!

Bivši vaterpolista o dočeku hrvatskog trenera: Društvo nam je bolesno!

Povodom dočeka novog trenera tokom kojeg su navijači crveno-belih zaista nadmašili sebe, komentar je dao bivši vaterpolo šampion Danilo Ikodinović.

Na čelo Crvene zvezde došao je Mirko Vičević kojeg su na ovonedeljnom meču protiv Šapca navijači dočekali sa uvredljivim povicima, psovkama i transparentima na nacionalnoj osnovi.

Bivši srpski vaterpolista oštro je osudio navijačko nasilje i time skrenuo pažnju da je društvo degradiralo, kao i da takvim ponašanjima nema mesta u sportu.

Na dorćolskom bazenu navijači su, pri ulasku novog trenera razvili transparente na kojima je pisalo: „Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“, a Mirko je dočekan psovkama koje su pratila skandiranja Ratku Mladiću.

Ikodinović je na svom Tviter nalogu oštro osudio ovakvo ponašanje nazvavši ga bolesnim.

„Odavno je naše društvo obolelo, ovoliko bolesno nije nikad bilo. Na jednoj beznačajnoj vaterpolo utakmici dođeš i vređaš trenera tvog kluba jer je druge veroispovesti. Bolest!„, napisao je Ikodinović u objavi na Tviteru.

Mirko Vičević je crnogorski stručnjak hrvatske nacionalnosti, trenutno je i predsednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore u Kotoru, a navijači Zvezde kivni su na njega i zbog angažmana u DPS-u, bio je odbornik stranke Mila Đukanovića u Kotoru.

Novi trener Crvene zvezde, najtrofejniji je crnogorski vaterpolista svih vremena i član Kuće slavnih.

Ponašanje navijača Crvene zvezde osudile su i druge aktuelne i bivše vaterpolo zvezde.

 

This Post Has One Comment

Comments are closed.