You are currently viewing Bizarno objašnjenje zambijskog sudije zbog čega je pre vremena svirao kraj

Bizarno objašnjenje zambijskog sudije zbog čega je pre vremena svirao kraj

Sudija iz Zambije, Jani Sikazve, ostaće upamćen po svom prevremenom prekidu meča između Tunisa i Malija na Afričkom kupu nacija.

Povodom tog čina koji je prilično iznenadio sve na stadionu, zambijski sudija je objasnio zašto je morao to da učini.

Arbitar je u intervjuju za francuske medije istakao da je to bilo mimo njegove volje i da uopšte nije bio svestan šta radi.

„Bilo je veoma vruće, vlažnost preko 80 odsto. Nakon zagrevanja pre meča, bilo je još gore. Koliko god vode popio, uvek sam osećao žeđ. Vremenom se pogoršavalo. Počeo sam da gubim orijentaciju“, počeo je Jani Sikazve, a potom dodao:

„Više nisam čuo nikakve pozive od pomoćnika koji su preko slušalica pokušavali da mi se obrate, da mi pomognu, jer su videli da nešto nije u redu. Nisam ih čuo i ne sećam se toga. Bio sam u svom svetu koji je bio odsečen od svih.“

Sikazve je potom rekao da je to što je odsvirao kraj pre kraja, zapravo bilo njegovo spasenje.

„Imao sam toplotni udar, ali moglo je biti mnogo gore. Kada sam stigao u bolnicu, rekli su mi da svakog trenutka mogu da upadnem u komu. Tog dana zamalo da završim u kovčegu. Ono što se dogodilo bilo je veoma opasno. Mislim da mi je Bog rekao da završim meč. Spasio me je“, ispričao je Jani Sikazve za Lekip.

Utakmica će ostati zapamćena po tome što je arbitar iz Zambije najpre svirao kraj meča pet minuta ranije, a nakon intervencije nastavio igru i ponovo svirao kraj minut pre isteka regularnog vremena.