You are currently viewing Bogdanović oduševio „grobare“: Kada mogu da očekuju njegov povratak u Partizan?
Foto: screenshot/youtube.com/NBA Europe

Bogdanović oduševio „grobare“: Kada mogu da očekuju njegov povratak u Partizan?

Košarkaš Atlante Houks Bogdan Bogdanović trenutno pauzira zbog kovid protokola. Tokom perioda provedenog u Evropi Bogdanović je ostavio dubok trag igrajući Evroligu za Fenerbahče i beogradski Partizan. Popularni Bogi  igra svoju petu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

– Bilo mi je potrebno dosta vremena. Ipak, u nekom trenutku „provališ“ da se trošiš previše na nekim stvarima, na jednoj utakmici od bezbroj. Postepeno sam shvatao gde bespotrebno gubim energiju, kako da je sačuvam, jer u ovoj ligi je poenta što duže igrati. Pritom sam zadržao svoj takmičarski duh – kaže Bogadnović u intervjuu za Sportklub.

Srpski reprezentativac je posle rada sa Duškom Vujoševićem u Partizanu nastavio karijeru u Fenerbahčeu, sarađujući sa najtrofejnijim trenerom Evrolige Željkom Obradovićem. Obradović je nedavno rekao da je Bogdanović rođeni lider, ali je postao vođa na terenu tek kada je ispunio posebne zahteve trenera.

– U tom smeru mi je mnogo pomogao, da do kraja razumem da nisam sam na terenu, kao i u tome kako se pobeđuje. To je košarkaški, a kao čoveku mi je pomogao takođe, u vezi s nekim drugim životnim stvarima. Na tome sam mu veoma zahvalan, ali neću tu zalaziti u detalje – navodi Bogdanović i dodaje da je Obradovićva kritika pozitivno uticala na njegov košarkaški razvoj.

Bek Atlante ima 29 godina i još uvek ne razmišlja o završetku karijere. Kada se taj dan približi, Bogdanović nema sumnje u čijem dresu bi želeo da se oprosti od aktivnog igranja.

– Iskreno, ne mogu u ovom trenutku da zamislim tu situaciju, ali možda dođe i taj dan. Kažem ti, teško mi je da sada idem toliko daleko u budućnost, koncentrisan sam na sadašnjost, ali svakako bih voleo da na kraju, kada on dođe, budem u Partizanu – zaključuje Bogdan Bogdanović.