You are currently viewing Bogdanović umesto tragičara postao junak Atlante
Foto: screenshot/twitter.com//ATLHawks

Bogdanović umesto tragičara postao junak Atlante

Bogdan Bogdanović je igrač odluke u pobedi Atlante nad Filadelfijom rezultatom 98:96.

Srpski bek je vrlo lako mogao da bude tragičar meča jer je poslednja četitri minuta utakmice dočekao bez koša iz igre. Nije odustao do samog kraja i tako postao igrač utakmice. Bogdanović je meč završio sa 15 poena uz još pet skokova i dve asistencije za 28 minuta igre.

Bogdanović je pokrenuo svoju igru u trenutku vođstva Filadelfije sa 90:88 tako što je pogodio trojku, onda nakon tehničke Embida i slobodno bacanje, potom vezao tri šuta za dva i umesto tragičara postao junak Atlante.

,,U tom trenutku, na kraju, bilo je malo i lično. Pomislio sam, ne mogu da oborim (negativa) rekord večeras. To sam ponavljao sebi. Bilo je nekoliko šuteva koji su ušli i izašli, ali znam taj osećaj i tada morate samo da verujete. Sve su to bili dobri šutevi, nisam ih forsirao…“, izjavio je Bogdan nakon utakmice.

Pored Bogdanovića veliki doprinos imao je i Mejs sa 14 poena i 11 skokova, a najefikasniji su bili Kem Rediš sa 18 i Kolins sa 17 poena. U poraženom timu najefikasniji je bio Embid sa 23 poena uz 10 skokova. On je u poslednjim trenucima utakmica promašio šut za izjednačenje.
Pobeda Atlante je još veća kada se uzme u obzir da je odsustvovalo sedam igrača zbog virusa. Spisak igrača je smanjen jer se u toku drugog poluvremena povrdila još dva igrača.