You are currently viewing Bohum savladao minhenski Bajern posle 18 godina! (VIDEO)

Bohum savladao minhenski Bajern posle 18 godina! (VIDEO)

Fudbaleri Bohuma savladali su ekipu Bajerna na domaćem terenu i pobodom od 4:2 napravili iznenađenje sezone.

Iako je ekipa Bohuma imala duplo manje poena od prvogplasiranog Bajern, bila je spremna da se sa liderima lige suprostavi od samog starta.

Prošli duel između ove dve ekipe je odigran u septembru i Bajern iz Minhena je slavio ubedljivim rezultatom od 7:0. Ovog puta, deslo se nešto sasvim drugačije.

Na tipičan način za Bajern, Robert Levandovski u 9. minutu postiže pogodak za vođstvo.

U spretnom kontranapadu domaćini su izjednačili na 1:1 kada je Kristofer Antvi-Ađei uspešno zavšrio. Njegov udarac je potom započeo neverovatnu seriju pošto su domaćini pronašli više načina da iskoriste nestabilnu odbranu Bajerna.

Upamekano je igrao rukom i omogućio Jirgenu Lokadiju da postigne gol sa bele tačke i preokrene rezultat 2:1 za ekipu Bohuma.

Ubrzo nakon penala usledili su brzi golovi u 40. i 44. minutu Kristijana Gamboe i Gerita Holtmana. Bajern je primio četiri gola u prvom poluvremenu poslednji put je 1976. godine. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 4:1 za Bohum.

Levandovski je uspeo da prepolovi rezultat golom u 75. minutu.

Ovom pobedom od 4:2 ekipa Bohuma se popela na 11. poziciju, što znači da Dortmund ima šansu da smanji zaostatak na šest bodova i približi se Bajernu.