You are currently viewing Boks: Gervonta Dejvis odbranio titulu u lakoj kategoriji, a onda ga je Garsia žestoko isprozivao
Kambosos je šokirao svijet boksa pobjedom nad Lopezom

Boks: Gervonta Dejvis odbranio titulu u lakoj kategoriji, a onda ga je Garsia žestoko isprozivao

U noći sa nedelje na ponedeljak u Los Anđelesu u borbi večeri Gervonta „Tank“ Davis je nakon duge borbe i 12 rundi protiv Isaka Kruza uspio da odbrani svoju titulu u lakoj kategoriji, i tako ostao na tronu trenutno najuzbidljivije divizije u boksu koja se sinoć dodatno zagrijala.

Ukrajinski as Vasilij Lomačenko se konačno vratio u ring nakon duže pauze, a u subotu je pobijedio japanskog boksera Masajoši Nakanija, dok je Teofrimo Lopez neočekivano poražen od ostrane Džordža Kambososa.

Kambosos je šokirao svijet boksa pobjedom nad Lopezom

Rajan Garsa, još jedan neporaženi američki bokser i član „Golden Boy Promotions“-a, nakon borbe žestoko je isprozovao Dejvisa. Na popularnoj društvenoj mreži tviter Garsia je napisao:

Gervonta se uvijek izvlači i bira trećerazredne protivnike, od svih nas iz lake kategoriji on je najslabiji! Najjači protivnik mu je bio Santa Kruz, a i večeras je zamalo izgubio. Šta čekaš više, prozivam te odavno!

Važno je ipak napomenuti da je Dejvis poslije borbe žestoko opleo po svojim protivnicima, i izjavio da je najjači u diviziji i da će prebiti bilo koga, bilo gdje, bilo kad, a onda je rat riječi između Dejvisa i Garsie nastavljen na tviteru, a umiješao se i legendardni Oskar De La Hoja.

Da se vratimo na borbu – Dejvis se kroz čitav meč borio sa žestokim pritiskom- Kruz je napadao, tražio svoju priliku, ali ipak „Tenk“ je uspio da preuzme incijativu i napadne sa svojim krošeom,a kasnije je izjavio da je borba otišla u 12. rundu zbog povrede šake koju nosi odranije.

Nakon 12 borbi odluka je pala na sudije, a rezultat je glasilo 116-112, 115-113 and 115-113. Dejvis je tako ostvario 26. pobjedu u karijeri, i još uvijek je neporažen, a prije meča sa Kruzom, 16 uzastopnih borbi je završio sa knockout-om.

Devin Hejni je odbranio titulu lake kategorije WBC organizacije, Dejvis drži WBA titulu, a Džordž Kambosos je trenutno rankiran kao broj 1 u lakoj kategoriji, mada je Vasilij Lomačenko najavio da želi ujedini sve titule i postane neosporivi šampion lake kategorije.

Sigurno nas čeka par uzbudljivih godina u lakoj kategoriji, ali treba napomenuti pored svih političkih borbi, sukoba tv kuća, agenata i menadžera boksera vrlo je moguće da se par borbi neće baš tako lako ostvariti.