You are currently viewing Borba za SP: Srbija lako do pobede nad Slovacima

Borba za SP: Srbija lako do pobede nad Slovacima

Srbija je pobedila reprezentaciju Slovačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Ovo je druga pobeda srpskog tima u kvalifikacijama, a meč u hali „Aleksandar Nikolić“ okončan je rezultatom 75:63 (24:18, 20:18, 18:18, 13:9).

„Orlovi“ su bili dominantniji, iako nisu bili u punom sastavu. Odolevali su svakom napadu protivnika i uspeli s lakoćom da dođu do kraja meča sa +12.

Uroš Trifunović je, nakon promašenog koša protivnika, pogotkom otvorio utakmicu. Potom je Srbija išla na +5 ali Slovaci su brzo reagovali i došli do izjednačenja. Serijom 4:0, Srbija je opet stekla rezultatski višak. Posle su nastavili da ga održavaju.

Drugu četvrtinu započeo je Dušan Ristić, a Srbija polako dolazi do prve dvocifrene prednosti. U tom su ritmu produžili tokom drugog perioda. Slovačka je smanjila na pet poena zaostatka, serijom 5:0.

Zatim je Srbija stekla maksimalnih +11, nakon trojke Alekse Avramovića. Nakon bacanja Brozijanskog, Srbija dolazi do +8 i tim rezultatom se odlazi na odmor.

Fušek je sa slobodnih bacanja otvorio drugo poluvreme, i uprkos poenima protivnika, naš tim je nastavio da održava prednost od 9 poena. U poslednjoj četvrtini Srbi su došli do +13, iako je ovaj deo meča bio najmanje plodonosan za sprski tim.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Avramović sa 14, i Jagodić – Kuridža sa 13 poena.

U slovenačkom timu istakao se Brodzijanski sa 23 koša, a Iring je meč završio sa 14 poena.

Srbija za tri dana od 18 časova gostuje Slovačkoj.