You are currently viewing Božićni NBA maraton: Njujork Niksi savladali Atlantu

Božićni NBA maraton: Njujork Niksi savladali Atlantu

NBA liga je danas započela Božićni maraton na kojem će se nizati utakmice u kontinuitetu više od 13 sati. Ekipa Njujorka nadigrala je oslabljenu Atlantu ostvarivši ubedljivu pobedu rezultatom 101-87.

U ovom košarkaškom duelu kao najbolji strelac istakao se Džulijus Rendl sa 25 poena i 12 skokova.

U ekipi Atlante se osetila znatno slabija energija a Bogdan Bogdanović nije uspeo da odigra kvalitetan meč. Očito je na njegovu igru uticala duža pauza u treninzima.

Pored lošeg učinka Bogdanović je tokom utakmice, u čak tri navrata izbegao tešku povredu. Prvo je dobio udarac laktom u predelu usta tokom duela sa Džulijusom Rendlom na samom početku utakmice, potom je u drugoj deonici nakon jednog doskoka pao na nogu Kventinu Grajmsu, kom je dosuđen nesportski faul, a Bogdanović tako u jednom napadu doneo Houksima pet poena, pošto je pogodio dva penala i trojku u narednom napadu.

Treći put je imao sreće sredinom drugog poluvremena, kada je pao na parket nezgodno u borbi za loptu, a srećom po njega, Furnije nije krenuo po loptu već je stao na vreme da Bogdanović izbegne nezgodan udarac.

Na programu Božićnog NBA maratona mogu se pratiti i sledeće utakmice:

Milvoki – Boston

Feniks – GS

LA Lejkers – Bruklin

Juta – Dalas

Božićni NBA maraton je svojevrsna atrakcija koju svakako ne treba propustiti a prenose možete prati na kanalima Arena Sport.