You are currently viewing Brankica Mihajlović napušta Moncu!

Brankica Mihajlović napušta Moncu!

Srpska odbojkašica Brankica Mihajlović sporazumno je raskinula ugovor sa italijanskom Moncom.

Brankica (30) je prošlog leta došla u Moncu iz Fenera, za koji je nastupala dve sezone. U Italiju je došla kao veliko pojačanje, ali uprkos volji za novim uspesima susrela se sa velikim problemima sa povredom leđa. Zbog povrede uspela je da zabeleži samo pet mečeva.

Odbojkašica je karijeru počela u Jedinstvu iz Brčkog odakle i potiče. U mlađim kategorijama nastupala je za reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, a potom se odlučila da nastupa za selekciju Srbije. U svojoj karijeri zabeležila je nastupe širom sveta, odnosno u Švajcarskoj, Francuskoj, Južnoj Koreji, Japanu, Brazilu i Kini.

Ona je sa reprezentacijom Srbije osvojila svetsko zlato, olimpijsko srebro i bronzu, kao i dva evropska zlata i bronzu. Može se pohvaliti bogatom listom individualnim priznanjima, najbolji primač servisa na Svetskom gran priju 2013, najbolji primač servisa na Svetskom kupu 2015, najbolji primač servisa na Olimpijskim igrama 2016. Takođe se pronašla na spisku idelanog tima na Olimpijskim igrama 2016 i na Evropskom prvenstvu 2017.