You are currently viewing „Bronzana“ podrška Novaku!

„Bronzana“ podrška Novaku!

Najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću podrška stiže iz dana u dan sa svih strana! 

Sada je stigla i od osvajača bronzane medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u boksu 2021. Vladimira Mirončikova, koji je užasnut svime što se Novaku dešava.

Vanvremenski, iskonski sportski heroj planete, humanista, čovek od krvi i mesa, srca i duše kakav se nikada pre i nikada posle pojaviti neće, inspiracija svima nama koji gazimo istim sportskim stazama koje nisu ni malo lake i slatke, koje zahtevaju svakodnevno odricanje, rad, snagu, volju, želju, upornost, vrline bez kojih ne možeš stići na Olimp. To je Novak Đoković, moj brat po Srbiji, zemlje ponosnih, dostojanstvenih, plemenitih i hrabrih ljudi! Zle sile sveta urotile su se ovih dana protiv ovakvog jednog čoveka, najboljeg tenisera planete i pod velom te demokratije koja jede malu decu pa sve ostalo sprovode svoje političke igre zarad sopstvenih stolica i bogatstva. Pred očima celog sveta, na monstruozan način terorišu Novaka u zemlji kengura, ali oni ne znaju da nebeski narodi Srbi i Rusi na sva tlačenja koja im serviraju iz celog sveta odgovaraju hrišćanskom doktrinom koja govori o neizmernoj ljubavi za dostojanstvo naše ljudske prirode, počeo je Mirončikov i dodao:

Dakle i kada vi udarite najmizernije moguće, najmonstruoznije, kada oslepite od zla, odgovor koji ćete dobiti od nas je ljubav i “oprosti im Bože ne znaju šta rade”, rečenicu koju je prvi put izgovorio pre više od 2000 godina prvomučenik Stefan, čiji dan se danas slavi u pravoslavom svetu. U ove dane velikih hirščanskih praznika, svedoci smo golgote jednog od najboljih među nama, nekoga ko se retko rađa, ljudske veličine na koju se čeka hiljadama godina. Novak je kao Šampion sleteo u tu daleku zemlju u kojoj doživljava neljudski tretman koji je neopisiv i neobjašnjiv u 21. veku, u kako oni za sebe kažu društvu i državi visokog stepena civilizacije, Novak će iz tog tamnog vilajeta izaći kao Šampion! – rekao je srpski boks reprezentativac Vladimir Mirončikov.