You are currently viewing Bura u Firenci ne jenjava: „Bili smo taoci Vlahovića i njegovih menadžera“
Foto: twitter.com/JuventusFC

Bura u Firenci ne jenjava: „Bili smo taoci Vlahovića i njegovih menadžera“

Direktor Fiorentine Danijele Prade ne krije razočaranje odlaskom Vlahovića u Juventus ni posle nekoliko dana od ozvaničenja saradnje srpskog reprezentativca i torinskog kluba.

Prade kaže da je uprava kluba sa stadiona Artemio Franki bila „zatočenik“ Vlahovića i njegovih menadžera. Takođe, Prade je izrazio zabrinutost u vezi sa stavovima predsednika Viole Roka Komisa o budućnosti kluba.

Uprkos prihodu od oko 75 miliona evra koliko pripada klubu iz Toskane od prodaje Vlahovića, Fiorentina i grad duboko su uzdrmani njegovim odlaskom.

– Svi dobro znamo kakva je bila situacija sa Vlahovićem i da je bilo nemoguće odbiti ovakvu ponudu. Razumemo ogorčenje navijača, ali postoje okolnosti koje prevazilaze našu moć. Klubovi su u opasnosti da postanu taoci fudbalera i njihovih agenata – navodi Prade na pres konferenciji.

Direktor Viole kaže da je bilo nemoguće odbiti ponudu Juventusa, jer je klub rizikovao da izgubi obeštećenje u slučaju da Vlahović ode po isteku ugovora. Prade je izrazio nadu da će se okolnosti u modernom fudbalu promeniti.

Vlahović je krenuo stopama Federika Kijeze koji je pre godinu dana iz Viole prešao u Juventus.

Predsednik Fiorentine Roko Komiso izjavio je da će u danima koji slede više razmišljati o potencijalnim reakcijama navijača vezanim za dovođenje igrača i kadrovsku politiku kluba.

– Komiso je čovek koji ulaže celog sebe, svoju strast, entuzijazam i novac. Razumem njegovo razočaranje. Preuranjeno je govoriti o predsednikovim emocijama, ali trener i ekipa će učiniti sve da vrate prepoznatljivu energiju i entuzijazam. Nadam se da ćemo uspeti da pridobijemo poverenje navijača napornim radom, poštenjem i pobedama u narednim utakmicama – navodi Komiso.