You are currently viewing Burno u Željezničaru, ove zime nema mira na Grbavici

Burno u Željezničaru, ove zime nema mira na Grbavici

U Sarajevskom Željezničaru, ova zima neće proteći mirno i bez problema. Klub sa Grbavice je opterećen finansijskim teškoćama, dugovi su se nagomilali, a sve veći broj igrača otvoreno pokazuje nezadovoljstvo i želi promenu sredine.

Najkonkretniji u svojim zahtevima za izmirenje obaveza su Vedran Vrhovac, Luka Juričić i Mustava Mujezinović. Oni su zatražili raskid ugovora na štetu kluba, zahtevajući arbitražu FS BIH. Žele čiste papire, kako bi nastavili svoju karijeru u nekom od klubova koji su pokazali interesovanje za njih. Konkretne ponude za promenu sredine imaju još dvojica prvotimaca plavih, Petar Bojo i Nedim Mekić, ali se oni još uvek nisu odlučili za obraćenje arbitražnoj komisiji.
Do početka priprema za nastavak sezone, ostalo je još malo vremena, a neizvesnost oko toga, ko će se od igrača pojaviti na prozivci, mora se razrešiti u najkraćem roku. Osim igračkog kadra, „željo“ mora rešiti i problem nastao odlaskom Tomislava Ivkovića sa trenerske klupe. Za sada, u klubu razmišljaju o dva kandidata. Dosadašnji Ivkovićev pomoćnik, Armando Marenci je jedan od kanditata, a razmišlja se i o Edisu Mulaliću, koji je trenutno bez kluba.
U FK Željezničar, mnogo nade se polaže u finalizaciju pregovora sa Američkim biznismenom, Bosanskog porekla. Eldin Diglisić je pokazao interesovanje da finansira u klub, tako da bi povoljan ishod oko njegovog ulaska u posao,značajno ublažio nastale probleme.
Nastavak sezone u Premijer ligi BIH, zakazan je za 26.februar 2022.godine. Željezničar je na kraju jeseni zauzeo 6.poziciju na tabeli, a navijači popularnog kluba se nadaju da bi njihovi ljubimci, na kraju sezone,mogli izboriti mesto koje vodi učešću u Evropi.