You are currently viewing Veliki skandal na Afričkom kupu nacija: Dva puta ponovio istu grešku, skoro izbio incident (VIDEO)
Foto: twitter.com/CAF_Online

Veliki skandal na Afričkom kupu nacija: Dva puta ponovio istu grešku, skoro izbio incident (VIDEO)

Reprezentacija Malija uspešno je započela takmičenje u grupi F na Afričkom kupu nacija, posle pobede nad Tunisom, rezultatom 1:0, a za tom utakmicom će se vući repovi.

Prvi deo susreta protekao je bez većih uzbuđenja, da bi u 48. minutu bio dosuđen penal za Mali. Precizan sa bele tačke bio je Ibrahim Kone, a rezultat se do kraja meča nije menjao. Imao je i Tunis penal no golman Malija je odbranio udarac Khazrija.

U centru pažnje bio je sudija Sikvaze iz Zambije koji je u 85. minutu svirao kraj susreta.  Okružili su ga tada igrači Tunisa i dali mu do znanja da je pogrešio što je i priznao. Podbacio je loptu i igra se nastavila. No njegovim gafovima tu nije bio kraj. Pre isteka 90. minute ponovo je odlučio svirati kraj. Opet su ga okružili besni igrači Tunisa, no ovaj put ga nije bilo briga za to. Tunižani su potpuno izgubili živce pa su trčali po terenu za njim, a on je morao izaći uz pratnju zaštitara. Uzalud su  sugerisali da je ostao još minut plus zaustavno vreme. Sudija je ostao pri svojoj odluci.

 

Mali će u meču protiv Gambije pokušati da overi prvo mesto u grupi, a Tunis u narednom kolu igra protiv Mauritanije.