You are currently viewing Ćavi želi igrača Ajaksa!

Ćavi želi igrača Ajaksa!

Trener Barselone Ćavi želi da pojača svoje defanzivne redove jer svoj klub vidi u najvišem rangu takmičenja u Evropu – Liga Šampiona.

Barselona želi da da u svoje redove dovede levog beka Ajaksa Nikolasa Taljafika, pre nego što se završi januarski prelazni rok. Barsa još uvek treba da rastereti određeni broj igrača na stalnim ili pozajmljenim transferima pre nego što se januarski period zatvori, jer imaju za cilj da još više smanje svoje plate.

Barsa je bila aktivna na zimskom prelazu, kupivši Ferana Toresa iz Mančester Sitija u ugovoru od 55 miliona evra , dok je takođe istraživala potencijalne ugovore za zvezdu Juventusa Alvara Moratu i bivšeg vezistu Čelsija Oskara.

Kako tamošnji portali saznaju, Barsa nestrpljivo želi da dovede Taljafika na pozajmicu do kraja sezone i da je već stupila u kontakt sa Ajaksom kako bi razgovarala o njegovoj dostupnosti.

Taljafiko je proveo poslednje četiri godine svoje karijere u Ajaksu. On je odbio niz drugih ponuda u korist finalizacije prelaska na Kamp Nou, ali ova dva kluba sada imaju samo nedelju dana da ispune uslove.

Taljafiko bi mogao da vidi više minuta u Barsi nakon frustrirajućeg početka ove sezone, zbog koje je pao u nemilost trenera Ajaksa Erika ten Haga.

Argentinski reprezentativac je započeo samo šest od 29 klupskih utakmica u svim takmičenjima, a Dejli Blind je preferirao na poziciji levog beka, a ostalo mu je još samo 18 meseci da iskoristi svoj trenutni ugovor bez ikakvih znakova da će mu biti ponuđeno produženje.