You are currently viewing Čelsijev juriš na Dembelea!

Čelsijev juriš na Dembelea!

Krilni fudbaler Barselone na leto će postati slobodan igrač, a londonski klub će učiniti sve da sa njim potpiše ugovor. Čelsi je odbio da kupi vezistu Bajerna Serža Gnabrija zbog visoke cene ugovora i sada se opet fokusirao Dembelea kojeg je propustio u zimskom prelaznom roku.

Usman Dembele još nije doneo konačnu odluku o budućem klubu, Čelsi je stupio sa Demeleovim timom, koji ima nekoliko predloga. Dembele i dalje želi da ostane u Barsi, ali je razlika između njegovih zahteva i ugovorne ponude Katalonaca tolika da je malo verovatno da će biti prevaziđena.

Pored Čelsija, glavni kandidati za Dembelea su Mančester junajted i Juventus. Londonski klub smatra Usmana najboljom opcijom na tržištu i spreman je da mu ponudi dobar potpisni bonus i visoku platu. Dembeleov menadžerski tim želi da Usman ne samo prima visoku platu, već i da bude u klubu gde će biti jedna od glavnih zvezda i uvek u startnoj postavi.

Iz Borusije je došao u Barsu 2017. godine za neverovatnih 140 miliona evra, Dembele na kraju ispao kao najskuplji promašaj u istoriji kluba. Njegova trenutna tržišna vrednost prema renomiranom portalu ,,Transfermarkt“ iznosi 30 miliona evra.