You are currently viewing Cicipas razočaran ponašanjem protivnika: „Nije baš najzrelija osoba“
Foto: instagram.com/stefanostsitsipas98

Cicipas razočaran ponašanjem protivnika: „Nije baš najzrelija osoba“

Grčki teniser Stefanos Cicipas poražen je u polufinalu Australijan opena od Danila Medvedeva 7:6, 4:6, 6:4, 6:1.

Cicipas po završetku susreta nije krio razočaranje eliminacijom sa prvog grend slem turnira u sezoni, a nezadovoljan je i ponašanjem svog rivala.

– Poraz je poraz. Ja sam osoba koja se bori do poslednjeg poena. Igrao je bolje. Dobro, bolji tenis je igrao. Uzeću samo najboljeg iz ovoga. Ne fokusiram se na negativne stvari. Duga sezona je pred nama, sa mnogo prilika. Uvek pokušavam da napredujem, fizički, mentalno. Iskoristiću današnji nastup za ubuduće – navodi grčki teniser.

Neprijatna situacija dogodila se u pauzi između drugog i trećeg seta, kada je Medvedev ušao u raspravu sa sudijom tražeći kaznu za svog rivala. Razlog je navodni razgovor Cicipasa sa nekim od članova tima.

– Sigurno da je to smešno. Smešno je. Ne obraćam pažnju na takve stvari. Znam da igrači vole da rade te stvari, kako bi te izbacili psihički iz ritma. Možda je to taktika. On svakako nije baš najzrelija osoba – navodi Cicipas i dodaje da tokom meča nije razgovarao sa ocem Apostolosom.

– Ne čujem ništa dok igram. Publika je glasna, moraš da imaš super-sluh kako bi čuo šta ti trener govori. Pre neki dan sam se smejao kad sam igrao protiv Pera. Dobio sam opomenu, iako je moj trener bio pet kilometara dalje od mene. To je bio najsmešniji trenutak na AO – objašnjava ovogodišnji polufinalista u Melburnu.

Cicipas kaže da nema isti tretman kod sudija u poređenju sa opstalim igračima.

– Navikao sam. Sudije uvek obraćaju pažnju na moj boks, ne na protivnikov. Osećam se da sam žrtva već dugo vremena. Sudije ne razumeju da ja ne čujem ništa dok igram. Poslednja stvar koju želim jeste da mi neko daje savete i govori šta da radim dok igram – navodi grčki teniser.

Cicipas se potom osvrnuo na igru Medvedeva koji je zasluženo izborio finale na ovogodišnjem AO.

– On je veliki takmičar, maratonac, može da trči satima i satima. Nisam siguran da ja to mogu. Gledajući Grend slem šampione, to je imalo veliki uticaj na njihovo telo. Poštujem činjenicu da može da trči toliko i da sve od sebe u svakom poenu. Jedan je od najvećih fajtera, zajedno sa Nadalom. Pretpostavljam da zaslužuje titulu – navodi Cicipas.

Finalni meč muškog singla igra se u nedelju od 9.30 časova po srednjeevropskom veremenu.