You are currently viewing Crvena zvezda na vrhu Aba lige!

Crvena zvezda na vrhu Aba lige!

Košarkaši Crvene Zvezde i pored problema u kojima su se našli  savladali su Split u gostima rezultatom 62:66 (9:16, 18:18, 15:15, 20:17).

Četa Dejana Radonjića je pobedom nad poslednjeplasiranom ekipom Splita zadržala prvo mesto u ABBA ligi.  Ipak bez obzira na to što se nalaze na skroz suprotnom kraju tabele ekipa Splita je pružila žestok otpor šampionu.

Presudila je hladnokrvnost Zvezdinih košarkaša u ključnim momentima 4 četrvrtine, pre svega Ognjena Dobrića i Nikole Ivanovića. Oni su važnim trojakama doneli pobedu svojoj ekipi.

U ekipi domaćih raspoloženiji od ostalih bio je Šenon Šorter, koji je davao sve od sebe da zadrži svoj tim u igri. Međutim svaki put kada bi bili blizu tome Zvezda bi dodala gas i ponovo se odvojila. Kulminacija se desila na tri minuta do kraja kada je Split prišao na tri poena razlike (55:58), ali je Nikola Ivanović svojim trojakama osigurao pobedu crveno-belima.

Crvena zvezda nakon ove pobede ostaje na čelu tabele sa skorom 13-1, dok je Split poslednji sa neslavnim skorom od  2-12.