You are currently viewing CSKA se pojačao šuterom koji bio na meti Zvezde i Partizana!

CSKA se pojačao šuterom koji bio na meti Zvezde i Partizana!

CSKA iz Moskve želi ove godine da u svoje vitrine vrati trofej namenjen šampionu Evrope!

Da bi se to ostvarilo u svoje redove su doveli  Amerikanca Alerika Frimena iz Bursaspora, preneo je danas sajt moskovskog kluba.

Trener moskovske ekipe Dimitris Itudis izjavio je sajt kluba da će ameriakanac doprineti napadu njegove ekipe, da je u dobrim godinama i da ima iskustvo igranja u najeltinijem evropskom košarkaškom takmičenmju. Takođe je rekao da je u situaciji kada su mnogi igrači i treneri bolesni, pravo je blago imati što više igrača u ekipi.

Friman igra na poziciji beka šutera, nastupao je u Rumuniji, Turskoj, Kini i Francuskoj. Zapaženiju ulogu imao je u ekipi Bursaspora za koju je prosečno beležio 20,5 poena, 3,1 skok i 3,5 asitencija po meču.

Srećan sam i veoma mi je drago što sam postao deo CSKA! Čast je nositi dres i igrati za tako veliki klub kao što je CSKA. Spreman sam da pomognem timu na bilo koji način„, izjavio Frimen.

Rusi su dovođenjem Frimana popunio osam od devet mesta u ekipi dozvoljene za strane igrače, jrer je Evroliga  dozvolila klubovima da menjaju sastav do 23. februara.

Bivši košarkaš Burse potpisao je ugovor do kraja sezone. Inače, Frimen je pominjan kao moguće pojačanje i Crvene zvezde i Partizana, ali transferi nisu realizovani.

CSKA je trenutno peti na tabeli Evrolige, sa pobedom više od Olimpijakosa i Uniksa.