You are currently viewing Čukarički odmah našao zamenu za Jovanovića!

Čukarički odmah našao zamenu za Jovanovića!

Po odlasku Đorđa Jovanovića iz Čukaričkog, jednog od najboljeg napadača dosadašnjeg toka Super lige Srbije, Čukarički je odmah našao zamenu.

Čukarički je i dalje aktivan na zimskoj berzi igrača, sada je angažovao doskorašnjeg napadača Novog Pazara Almira Aganspahića.

Almir Aganspahić (25) najbolji strelac Novog Pazara, koji je postigao sedam golova na 20 utakmica u prvom delu sezone, pridružio se ekipi Saše Ilića do leta 2024.

„Koga god sam pitao, dobio sam samo pozitivne informacije o Čukaričkom. Ni jednog trenutka se nisam dvoumio kad je stigla ponuda, iako je bilo teško na brzinu odlučiti. Ipak sam se navikao na Novi Pazar, ali vreme je da se krene dalje. Nove saigrače poznajem sa terena, bili smo rivali, sada ćemo biti zajedno na terenu. U Pazaru je i Bojica Nikčević, kojeg je Čukarički pozajmio, dobio sam i njegove preporuke za dolazak u Beograd“, rekao je Aganspahić.

Aganspahić je počeo u Sarajevu, odakle i potiče, nakon toga igrao je za Osijek. Godinu dana je proveo u Norveškoj pa se vratio u Bosnu i Hercegovinu. Pre dolaska u Novi Pazar nastupao je za Čelik iz Zenice.

Bosanskohercogavčki fudbaler je upisao 18 golova na 54 utakmice za Pazarce, što ga je preporučilo Brđanima. Bio je član kadetske i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

This Post Has One Comment

Comments are closed.