You are currently viewing Da li će Nadal igrati u Australiji?

Da li će Nadal igrati u Australiji?

Rafael Nadal još nije dovoljno spreman. Vratio se na teren ovog meseca i pitanje je da li će igrati na Australijan openu. Tako bi mogao da propusti prvi Grend Slem u godini, turnir koji je osvojio jednom u karijeri.

Moram da razgovaram sa svojim timom i da donesem odluku. Ne mogu 100 odsto ga garantujem učešće na Australijan open. Plan mi je da idem tamo, ali moram da vidim kako se telo oseća ovih dana“, rekao je Nadal koji je potvrdio i da će uskoro doneti ovu odluku jer „ima vremena“.

Nadal se vratio na teren gde igra na egzibicionom turniru u Abu Dabiju. Turnir se igra pod nazivom „Mubadala open“.

Nadal je poražen u polufinalu od nekadašnjeg rivala Endija Mareja sa kojim nije igrao još od 2016. godine. U borbi za treće mesto je poražen od Denisa Šapovalova.

Nisam uopšte na 100 posto, nisam uspeo da pokažem da mogu da se takmičim sa dobrim igračima. Imam mnogo toga da poboljšam. Potrebno mi je vreme. Posle Rolan Garosa je bila katastrofa za mene, povreda noge mi nije dozvolila da treniram kako bi trebalo. Prošlo je šest meseci od mog poslednjeg zvaničnog meča i potrebno je da budem zdrav kako bih mogao da radim stvari koje želim“, rekao je Rafael Nadal.

Nadal još uvek nije otkrio kada će doneti odluku oko igranja u Australiji.

Osim Nadala, neizvestan je i nastup Novaka Đokovića zbog obavezne vakcinacije u tom delu zemlje. Novak će igrati u Australiji ali na ATP kupu sa Srbijom.

Australijan Open se igra od 17. do 30. januara.