You are currently viewing Da li je AO pristrasan prema Novaku? Medicinsko izuzeće mogu da dobiju ovi teniseri
Foto: screenshot/youtube.com/Australian Open TV

Da li je AO pristrasan prema Novaku? Medicinsko izuzeće mogu da dobiju ovi teniseri

Vest da će Novak Đoković braniti tiutlu u Melburnu obradovala je njegove navijače širom sveta.

Đoković se još uvek nije izjasnio o vakcinalnom statusu, a organizatori Australijan opena odlučili su da Novaka i tenisere koji dele njegov stav svrstaju u posebnu grupu.

Svi učesnici Australijan opena moraju biti vakcinisani, a direktor takmičenja Kreg Tajli govorio je o proceduri odobravanja medicinskog izuzeća za tenisere.

– Svaki sportista koji dolazi u Australiju mora da bude vakcinisan i da poseduje dokaz za to, ili da ima uspešnu prijavu za medicinsko izuzeće od vakcine. U slučaju tenisera, apliciranje za medicinsko izuzeće odvija se po dosta rigoroznijim pravilima. Postoje dva medicinska panela koja pregledaju svaku prijavu za izuzeće, i pristupaju svakoj prijavi tako što ne znaju ko je sportista koji ju je podneo. Dakle, gledaju isključivo medicinske razloge za izuzeće od vakcine, ne znajući o kome se radi. Na taj način izbegavamo svaku vrstu pristrasnosti – objašnjava Tajli i dodaje da je upoznat sa sportistima kojima je izuzeće odobreno.

– Ja ne mogu da otkrivam njihov identitet bez njihovog pristanka, ali ako sami odluče da to objave, vrlo rado ću sve potvrditi – navodi Tajli.

Prethodno je Novak na Instagramu potvrdio da putuje u Australiju kako bi pokušao da 10 put osvoji titulu na prvom grend slemu u sezoni.

– Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo ‘22 – napisao je Novak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

This Post Has 3 Comments

Comments are closed.