You are currently viewing Dama ostavila domaćina u magli, trijumf Juventusa u Bolonji (VIDEO)

Dama ostavila domaćina u magli, trijumf Juventusa u Bolonji (VIDEO)

Na stadionu Renato Dall’Ara u Bolonji, susreli su se Bolonja i Juventus, u svom 185. međusobnom okršaju. Domaćin se nadao prekidu neugodne tradicije po njih, sobzirom da je skor više nego ubedljiv na strani Torineza. Upravo je Juventus, klub koji je naneo najviše poraza Bolonji kroz dugu istoriju, ukupno do večeras 91 put.  Bolonja je pobedila 29 puta, a 64 meča je završeno bez pobednika. Takav je skor u prethodnih 184 susreta ova dva kluba. Ako se tome doda podatak de je Stara Dama pobedila u svih deset poslednjih utakmica protiv Bolonje, domaći su imali motiv do neba.

Vrlo brzo su gosti stavili do znanja, da nije vreme za rušenje tradicije. Ni gusta magla koja se nadvila nad terenom, ne smeta gostima da  bolje otvore meč. Igrao se 6.minut, kada je Morata na pas Bernardeskog savladao golmana Bolonjeza Skorupskog. Vešto izveden kontranapad, koji je završio golom za 0.1.
Do kraja poluvremena ravnopravna igra dva tima. Bolonja pokušava da stvori izglednu priliku za izjednačenje.Bore se domaći, ali sem dve poluprilike, Svanberg (22.m) i Barou (37.m), ne uspevaju ozbiljno da ugroze mrežu protivnika.
U drugom delu, slična slika na terenu. Laka terenska inicijativa domaće ekipe, ali bez onih pravih ozbiljnih prilika za gol. Juve nešto povučeniji u nameri da sačuva prednost. Oprezni su bili Torinski crno- beli, i vrebali priliku za novi gol. Tako nešto se i desilo u 69. minutu. Šut Kolumbijskog internacionalca Kvadrada, lopta na putu ka golu pogađa defanzivca Bolonje Hickey-a, menja pravac i Skorupski je nemoćan. Na semaforu 0:2.
Ovim drugim golom, sve je bilo rešeno po pitanju pobednika. Rezultat se do kraja nije menjao a nije bilo ni većih uzbuđenja.
Treći uzastopni poraz u prvenstvu za ekipu Siniše Mihajlovića. Razlog za brigu, jer trenutno deseto mesto sigurno ne zadovoljava ambicije kluba i navijača.
Važna pobeda Juventusa. Posle razočaravajućih rezultata na startu, Torinski velikan se vraća na stazu uspeha i hvata priključak sa vodećima.