You are currently viewing Dejan Stanković diplomirao na Fakultetu za sport.

Dejan Stanković diplomirao na Fakultetu za sport.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković diplomirao je na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i stekao stručno zvanje diplomirani menadžer u sportu.
Na temu „Menadžment kampa Deki5 i njegov uticaj na normativne vrednosti eksplozivne snage, brzine i agilnosti mladih fudbalera“ odbranio „desetkom“, a o kvalitetu njegovog rada najbolje je posvedočio jedan od članova komisije i Stankovicev mentor doc. dr Milan Radaković.

– Ovaj diplomski rad ima sve elemente master rada, jer je istraživackog karaktera što je za svaku pohvalu – konstatovao je doc. dr Radaković.

– Ovo je veliko i novo iskustvo za mene. Bio je to pravi izazov koji je prošao kako treba i sada idemo dalje. Imao sam zaista lepo iskustvo na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i hvala svim profesorima na podršci, a posebno hvala mom mentoru. Bilo je treme, moram da priznam, ali bilo bi glupo da nije bilo tako – konstatovao je Stanković.

– Već sam prošao školu trenera, a u ozbiljnom trenerskom poslu oko vođenja ekipe više se ne vrti sve oko jednog čoveka. To je sada sve postalo jedan ozbiljan izazov upravo za pravog menadžera. Kako ćeš da utreniraš i pripremiš ekipu je trenerski deo, a sve ostalo je menadžerski. Moraš da umeš da izabereš prave saradnike, osmisliš organizaciju kompletnog rada, tu je i saradnja sa upravom kluba, odnos sa medijima… Moraš da misliš na mnogo stvari, da si fokusiran na više strana da bi uspeo sve da iskontrolišeš. Dakle, to nije samo trenerski posao i mislim da je upravo menadžer prava reč za to.

Na pitanje da li razmišla o daljem stručnom usavršavanju Stanković je zaključio:

Čovek se uči dok je živ i ja zaista želim da se dalje stručno usavršavam. Sigurno da je kamp Deki5 jedna inicijalna kapisla koja mi je pojednostavila ovaj diplomski rad i otvorila oči. Razmišljaću i o masteru, ali prvo želim da uradim još neke stvari sa Crvenom zvezdom. Kada bude malo više vremena, poradiću i na tome.
Na odbrani diplomskog rada Dejana Stankovića prisustvovali su članovi njegovog stručnog štaba kao i najbliži saradinici sa njegovog kampa Deki5.