You are currently viewing Del Potro pred bankrotom zbog milionskog duga!
Foto: Profimedia

Del Potro pred bankrotom zbog milionskog duga!

Posle beskrajne neaktivnosti, uzrokovane njegovim povredama, sve je bliži dugo očekivani povratak na teren Huana Martina Del Potra. Radi se o tome da je ubrzao trening u Tandilu i nada se da će moći da se vrati u februaru na ATP 250 u Argentini, koji će se održati u Buenos Ajresu.

Dok je trenirao u Klubu Unkas i pod nadzorom trenera Marsela Gomeza, pojavila se šokantna vest da njegov pokojni otac Danijel Orasio, koji je upravljao njegovim novcem, izgubio oko 30 miliona dolara i bankrotirao.

Prema izveštaju America TV, njegov otac je bio zadužen za ugovore tenisera. Novac kojim je raspolagao, razbacivao ga je na investicije koje nisu napredovale. Iznajmljivanje njiva za uzgoj soje, kupovina kuća i problemi sa kockanjem bili su glavni pokretači finansijskog debakla.

Uz ovaj scenario, Del Potro bi imao samo 3 miliona dolara na raspolaganju (10 odsto svog bogatstva) i mnogo računa za plaćanje. Ostaje pitanje da li će uspeti da povrati i isplati milionerske dugove koji su ostali na njegovo ime.