You are currently viewing Desetkovana Srbija kreće na Euro
Foto: screenshot/youtube.com

Desetkovana Srbija kreće na Euro

Srpski izbornik Toni Gerona, nakon sjanih kvalifikacija u kojima je ostao neporažen u dva susreta s olimpijskim prvacima Francuzima, najavljivao je ozbiljan napredak srpske reprezentacije u budućnosti. Nakon dugo godina i srpska rukometna javnost je dosta očekivala od rukometaša, pogotovo s obzirom da se grupna faza igra u Szegedu, tako blizu srpske granice.

Ipak, Srbija je jedna od reprezentacija kojima je koronavirus najviše skrojio sastav. Vjerojatno u prvom krugu, a svakako u prvoj utakmici Srbija će biti bez odličnog golmana Milosavljeva, prvog izbora na desnom beku Nemanje Zelenovića, kao i oba lijeva krila- Nemanje i Vanje Ilića. Kad se tome doda da su još ranije sa prvenstva otpali prvo ime reprezentacije Petar Nenadić, te najtalentiraniji desni bek Jovica Nikolić, očito je da Srbija ide u Mađarsku vrlo hendikepirana.

Na popisu Toni Gerone su: Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.