You are currently viewing Direktor ATP turnira otvorio vrata Novaku

Direktor ATP turnira otvorio vrata Novaku

Direktor ATP turnira serije 500 u Roterdamu, Ričard Krajiček, naveo je da su vrata turnira otvorena Novaku Đokoviću. Pored svesrdne podrške i poziva na ATP turnir koji će se održati u periodu od 7. do 13. februara, Krajiček je naveo da s Novakom nije razgovarao nakon drame koja ga je zadesila u Autraliji.

Sasvim je izvesno da će se turnir u holandskom gradu održati bez publike, dok rukovodioci neće usloljavati tenisere vakcinacijom.

Obavezna vakcinacija će biti uslov i za učešće na Rolan Garosu, stoga Novak neće igrati ni taj turnir, ni Masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Krajiček je u saopštenju naveo:

Novak obično ide na skijanje u februaru, da se oporavi od Australijan Opena. Mi se držimo pravila holandske vlade, Đoković nije prekršio nijedno pravilo, tako da je dobrodošao i on to zna. Takođe se trudim da nemam mišljenje o tome što mu se dogodilo, svako je slobodan da se nevakciniše ako je to njegov izbor,“ uzdržano je izjavio.

U Roterdamu će učestvovati 11 igrača iz prvih 20 na svetu, uključujući trenutno drugogDanila Medvedeva i dvostrukog osvajača turnira Gaela Monfilsa.

Na ATP turniru u Holandiji Novak je učestvovao 2010. godine.