You are currently viewing Direktor Fiorentine: „Sve je na Dušanu!“

Direktor Fiorentine: „Sve je na Dušanu!“

Fiorentina je iz sve snage da koliko več ove zime proda svog centarfora Dušana Vlahovića!

Sve što se dešava sa srpskim centarforom Dušanom Vlahovićem ove zime definitivno obeležava prelazni rok. U Firenci se više ni ne trude da sakriju da žele da prodaju već tokom januara svesni da će na kraju sezone dobiti neuporedivo manje novca jer Dušan ulazi u poslednju godinu ugovora. O tome da ostane sve do leta 2023 kada mu ugovor i ističe čini se da niko u klubu ni ne razmišlja. Jasno je dakle da je za Firencu biti il ne biti da prodaju srpskog reprezentativca.

Saga oko transfera u Arsenal se sada otegla. U Londonu na sve načine pokušavaju da privole Vlahovića da obuče dres „topdžija“, ali mediji u Italiji su preneli vest da je prelazak u Juventus gotova stvar. Juče se o toj temi oglasio Fjorentinin generalni direktor Džo Barone, a večeras i sportski direktor Danijele Prade.

„Da, za Vlahovića smo u januaru dobili važne ponude koje smo pažljivo procenili i one su veoma zadovoljavajuće. Ali nikada od njegovih agenata nismo dobili nikakav odgovor. Sa naše strane je uvek postojala velika transparentnost. Nadovezaću se na izjavu direktora Baronea od juče. Naša vrata su otvorena, želimo da znamo šta igrač i njegovi agenti žele da urade. Otvoreni smo i da opet sednemo i da pričamo o novom ugovoru. Dobili smo konkretne ponude da ga prodamo. Za klub poput našeg koji godišnje fakturiše 75.000.000 evra je nedopustivo da izgubimo igrača bez obeštečenja. Zato želimo da znamo kakvi su njihovi planovi. On je jak igrač ali ekipa je uvek najvažnija. Ne možemo da pričamo samo o njemu“, rekao je Prade.

Da li očekujete da pređe u Juventus?

„Izabrao je Juventus? Neka nam to onda kažu. Ovde smo, otvoreni smo ali nećemo čekati večno. Pre svega mislim na njegove agente. Moramo da zadržimo profesionalno ponašanje i poštovanje. Oduvek smo podržavali tog momka, gledali ga kao sina, a ja lično sam veoma vezan za Dušana. Ovo nije laka situacija jer od strane ljudi iz njegovog okruženja nema nikakve otvorenosti. A on je za nas od velike vrednosti i ne smemo ga izgubiti za džabe. Ovde smo, tražimo rešenje i imamo veliku volju za dijalogom“.

Kakve su bile ponude koje ste dobili?

„Sve su bile veome, veoma dobre i zadovoljavajuće. Sa poželjnim načinom isplate. Ali nismo na kraju mogli da definišemo operaciju jer nije bilo nikakvog kontakta sa igračem. Cenimo ga na preko 70.000.000 evra, a predsednik nam je naredio da ne prihvatamo nikakve trampe, pozajmice, rate…“