You are currently viewing Đerona pred meč odluke: „Moramo da nastavimo da radimo po planu“

Đerona pred meč odluke: „Moramo da nastavimo da radimo po planu“

Srbija je porazom u meču protiv Hrvatske zakomplikovala svoju poziciju u grupi C. Računica je jasna – pobeda protiv Francuske sa dva gola razlike vodi Orlove u drugu fazu takmičenja.

Zadatak je težak, jer su na drugoj strani olimpijski šampioni, ali bi bilo neozbiljno otpisati ekipu koju vodi iskusni stručnjak iz Španije.

Đerona je pre odlučujućeg meča sumirao utiske sa duela protiv Hrvatske.

– Evidentno je da su nam nedostajale pripremne utakmice sa Nemačkom i šteta je što smo stigli na takmičenje bez provera. Naša ekipa je pokazala ponovo da je u odbrani jaka, ali smo imali probleme u tranziciji i pozicionom napadu. Nismo odigrali dobro, bilo je nesporazuma, ali siguran sam da će sa više rada i utakmica to biti ispravljeno – navodi Španac na kormilu Srbije.

Jedan od aduta Srbije je odbrana koja je izuzetno raspoloženu Hrvatsku zadržala na 23 gola. U napadu škripi, ali kada lopta ide tečno, a srpski šuteri imaju svoj dan, svaki protivnik može imati problem.

– Odbrana je bila dobra, jer je protivnik postigao 23 gola, iako je bilo malih grešaka. Osnovni problem je bio u tranziciji i pozicionom napadu. Ne žalim da pričam problemima sa sastavom, problemima sa korona virusom, ali za pojedine igrače ovo je prvo takmičenje i atmosfera u hali je bila uzavrela. Moramo da nastavimo da radimo po planu po kom smo započeli i zaista je šteta što smo propustili priliku da se već nađemo u sledećoj fazi takmičenja, kako bismo dobili još iskustva. Više mečeva znači veće iskustvo. Sutra moramo da damo sto odsto sebe u utakmici sa Francuskom i da budemo hladne glave kako bismo uradili ono što treba da uradimo – naodi Đerona.

Pobeda protiv Francuske donosi plasman dalje, dok poraz znači povratak kući. Srpski rukometaši su tačno pre godinu dana slavili nad Trikolorima sa tri gola razlike, pa se ljubitelji rukometa u Srbiji nadaju da Đeronini puleni mogu ponoviti sličan scenario.

– Ne smemo da zaboravimo da su okolnosti potpuno drugačije u odnosu na utakmice sa Francuskom pre godinu dana. Oni su posle toga dobro igrali Svetski šampionat i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ta ekipa igra sa velikim samopouzdanjem. U utakmici sa Hrvatskom su vodili sve vreme, u meču sa Ukrajinom su igrali odlično. Ulazimo u utakmicu sa Francuskom sa prvim porazom posle dužeg vremena i bez mogućnosti koju smo imali prethodne godine – da pripremamo meč u punom sastavu i u punom trenažnom procesu – kaže selektor Srbije.

Utakmica se igra sutra sa početkom od 20.30.