You are currently viewing Đoković igra na Australian Openu?

Đoković igra na Australian Openu?

Danas je obavljen ždrijeb grupne faze novog reprezentativnog teniskog natjecanja- ATP kupa. Srbija je izvučena u grupi sa Španjolskom, Norveškom i Čileom.

Potvrđeno je da će Novak Đoković predvoditi Srbiju na ovom turniru, te se svjetska javnost s pravom pita znači li ovo da će najbolji svjetski tenisač nastupiti i na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru u 2022.

Valja naglasiti kako to nužno ne znači da će Novak Đoković nastupiti i na prvom Grand Slamu u Melbourneu, budući da različite australske države imaju različita pravila u pogledu obaveznog cijepljenja.

Ipak , da bi Novak Đoković trebao nastupiti na prvom Slamu sezone dao je naslutiti direktor ATP kupa Tom Larner koji je izjavio: „Očekujemo da svi koji dolaze u Australiju igraju i na Australian Openu. Igrači su svjesni kakvi su uvjeti, tako da ako igraju ATP Kup, očekujemo da svi oni dođu i u Melbourne i igraju na Australian Openu.“

Ako se po jutru dan poznaje, velike su šanse da prvi tenisač svijeta nastupi na Australian Openu i pokuša doći do 21. Grand Slam titule, i time pole pozicije za titulu najboljeg tenisača svih vremena.