You are currently viewing Dodatni pritisci na Novaka- pretnje zatvorom i deportacijom!

Dodatni pritisci na Novaka- pretnje zatvorom i deportacijom!

Pritisak na Novaka ne jenjava. Utorak je počeo manifestacijom dodatnog pritiska u prilogu „9News Australia“ koji je prikazao prvi snimak Đokovića sa treninga, pominjao zatvor ili verovatnu mogućnost deportacije. Ovaj prilog je samo nastavak vršenja pritiska kojem nema kraja.

Deluje da se Australija svojski trudi da izvrši pritisak na svetskog šampiona, a ugledni „9News Australia“ je u tome otišla korak dalje.

 

Australijan open se potrudio da sakrije trening najboljeg tenisera na svetu, pa je on trenirao bez kamera, iza zatvorenih vrata.

Jedino je jedan dron uspeo da ga snimi kako trenira, a tada je veliku pažnju privuklo i ponašanje članova njegovog tima. Marko Paniki je u jednom trenutku pokazao srednji prst dronu, a zatim smo videli i Gorana Ivaniševića koji je snimao dron i odgovorio istom merom.

Prilog koji je izazvao pažnju sadržao je ove reči:

Dobro veče, Đoković je ostavio po strani haos oko dobijanja vize i udarao je na centralnom terenu „Rod Lejver“ arene. Dok je njegova sudbina na Openu i dalje u limbu, granična policija se vratila i sada istražuje da li je lagao pred put u Australiju.

Svetski broj 1 nakon suda nije trošio mnogo vremena i vratio se igri. Čovek trenutka radi ono što radi najbolje, dok je pomoćno osoblje poslalo sopstvenu poruku, a onda su okrenuli kamere ka nama. Svetski broj jedan je možda napravio duplu grešku da izađe iz kazne odlučnošću da nadigra australijska granična pravila, što je izgrađeno na laži na osnovu ovog video snimka (video snimak kada Novak 25. decembra igra tenis protiv dečaka).“

Na dan Božića je igrao tenis na ulica Beograda, a do novogodišnje večeri je stigao 1.500 kilometara dalje u Španiju.

Na australijskom putnom forumu je na pitanje da li je putovao 14 dana pre toga obeležio ne. I to može da ga košta najveće pobede do sada. Srbin je navodno rekao oficirima da je Tenis Australija popunila dokumenta za njega, snage federalne Vlade su otvorili novu istragu. Kazna može da bude 12 meseci zatvora.“

Zatim su pustili i izjavu Nika Kirjosa, australijskog tenisera koji čas poštuje, čas optužuje Novaka.

Kao australijski sportista se osećam posramljeno. Uradio je šta je uradio, mislim da nije to pravi način na koji to treba da rešava.“

U nastavku priloga se pominje kao vrlo verovatno da će ministar za imigraciju Hok na kraju odlučiti da iskoristi svoje diskreciono pravo i da bi mogao da deportuje Novaka.

Ovo je samo još jedan pritisak na Novaka, i medijski linč koji ometa prvog reketa sveta da trenira barem preostalih šest dana do turnira.

 

This Post Has 2 Comments

Comments are closed.