You are currently viewing Dončić oduvao Filadelfiju: Fenomenalni učinak Slovenca za Top 10

Dončić oduvao Filadelfiju: Fenomenalni učinak Slovenca za Top 10

Uzbudljiva NBA noć za Balkance. Fenomenalnu igru pokazali su Jokić i Bogdanović, uprkos tome što njihove ekipe nisu trijumfovale. Sinoć je briljirao i Luka Dončić koji je ostvario neverovatan učinak u meču Dalasa sa Filadelfijom.

Ekipa Dalas maveriksa bila je bolja od Filadelfije (107:98) a Dončić je meč završio sa 33 poena, 15 asistencija i 13 skokova.

Nije pobeda Dalasa jedina posledica Dončićeve fenomenalne sinoćne igre, naime, on je ovom partijom ušao u Top 10 listu igrača sa najvećim brojem tripl-dablova u NBA ligi.

Dončić je sada na desetom mestu na listi sa 44 tripl-dabla, pretekao je Fata Lejvera. Jokić je u tom učinku neprikosnoven i daleko je na 7. mestu sa 70 tripl-dablova.

Takođe, Dončić je ostvario 20. tripl-dabl sa više od 30 postignutih poena, a približio se i vodećem Oskaru Robetsonu na listi sa najmanje osam utakmica u kojima je postizao više od 30 poena, više od deset skokova i više od 15 asistencija.

Filadelfija je sinoć znatno bolje startovala u susretu sa Dalasom, a najefikasniji među njima je bio Džoel Embid sa 27 poena i 13 skokova. Međutim, Slovenac se potrudio da sa svojim timom stigne do tridesete pobede u aktuelnoj sezoni.