You are currently viewing „Drvena kopačka Real Madrida“: Španci kritikuju Jovića, a želi ga engleski velikan
Foto: instagram.com/lukajovic

„Drvena kopačka Real Madrida“: Španci kritikuju Jovića, a želi ga engleski velikan

Napadač Real Madrida i reprezentacije Srbije ponovo se našao na meti španskih medija.

Novinar Diario Sporta Alehandro Alkasar nije birao reči u svom tekstu o najnovijim dešavanjima u Realu, a povod je igra srpskog napadača protiv Elčea. Luka Jović na ovoj utakmici nije uputio šut ka golu protivnika.

– U Ančelotijevom timu postoji nekoliko igrača od kojih se očekuje više, ali od onih koji najviše frustriraju, prvi je srpski napadač. On je u trećoj sezoni u klubu i postaje „kopačka od drveta“, (Bota de Madera) jer nikako ne može da postigne gol – navodi Alkasar u svom tekstu.

Kolumnista Diario Sporta tvrdi da Jović ne pokazuje dovoljno želje na utakmicama. Takođe, Alkasar je uveren da su ljudi u klubu odustali od srpskog napadača koji je na 47 utakmica postiga tri gola.

– Kup kralja je takmičenje u kojem treneri mogu da naprave promene i vide koji igrači mogu da pokažu nešto dobro, ali to nije slučaj sa Jovićem. U oba meča protiv Elčea Srbin je igrao, a Real se mučio jer Benzema i Vinisijus nisu bili na svom nivou. Na dva meča Real je imao 53 šuta na gol Elčea, postigli su četiri pogotka, a 17 od 21 igrača su šutirali na gol – samo Jović, vezista Valverde i dvojica golmana nisu – navodi Alkasar.

Uprkos slabim izdanjima, Jović je i te kako tražen u Evropi, a sve više se govori da bi klubovi iz Engleske želeli da ga vide u svojoj svlačionici.

Navodno je Arsenal iskazao interesovanje za Jovića, posle najnovijih dešavanja u Italiji i odluke Vlahovića da postane igrač Juventusa.

Na potezu je uprava Real Madrida koja bi tokom narednih dana trebala da odredi visinu obeštećenja.